Dan primirja u Prvom svetskom ratu – neradni dan

Poštovani Partneri,

U skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, (“Sl. glasnik RS”, br. 43/2001, 101/2007 i 92/2011) obaveštavamo Vas da je 11. novembar 2019. godine neradni dan.

Ove godine državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu – 11. novembar pada u ponedeljak i prema odredbi člana 3. stav 1. Zakona, neradan je dan za sve zaposlene u Republici Srbiji.

Sve pošiljke preuzete u petak 08. novembra 2019. godine isporučiće se u utorak ‪12. novembra 2019.godine.

12. novembar 2019. godine ( utorak ) – nastavljamo redovno sa preuzimanjima i isporukama Vaših pošiljki.

Srećan praznik Vam želi, Vaš City Express

OBAVEŠTENJE O PROMENI CENA POŠTANSKIH USLUGA

Poštovani korisnici,

Odlukom nadležnog Regulatornog tela Republike Srbije, kompanija City Express doo ima obavezu da po hitnom postupku izmeni određene cene svojih usluga.

Korekcija cena za dodatno pružene usluge ustanovljena novim Cenovnikom kompanije City Express doo, primjenjivaće se od 1.9.2019. godine.

Ovo usklađivanje cenovnika za pružene usluge uslovljeno je nalogom Regulatorne agencije RATEL od 05.08.2019.godine, gde se nalaže da se cene usluga hitno koriguju na osnovu člana 19. Zakona o poštanskim uslugama i člana 6. Pravilnika o opštim uslovima za obavljanje poštanskih usluga, kako ne bi zadirali u rezervisane poštanske usluge, a usklađene su sa povećanjem cena poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju i usluga novčanog poslovanja JP „Pošta Srbije”.

Ovo usklađivanje cena prati realne troškove obavljanja poštanske usluge, uz obavezu poštovanja standarda, koje omogućava dalje očuvanje i unapređenje kvaliteta poštanskih usluga.

Obaveza svakog poštanskog operatera je da sprovede ovu odluku bez izuzetaka, jer će u suprotnom biti adekvatno zakonski sankcionisan – oduzimanjem dozvole za obavljanje poštanske usluge.

U slučaju potrebe za dodatnim konsultacijama, molimo Vas da kontaktirate prodajnog predstavnika kompanije City Express doo zaduženog za Vas.

 

Prilog:

Dopis o primeni odluke „Promena cena rezervisanih poštanskih usluga“ Broj 1-04-349-70/19

OBAVEŠTENJE O PRUŽANJU DODATNE USLUGE ‐ DOSTAVE POŠILJKI SUBOTOM

Poštovani klijenti,

Obaveštavamo Vas da od 01.06.2019. godine kompanija City Express doo prestaje sa pružanjem dodatne usluge ‐ isporuka prema želji pošiljaoca koja se organizuje subotom.

“Ekspresna usluga dostave pošiljaka CITY EXPRESS‐a podrazumeva dostavu “od vrata do vrata”. Sve pošiljke primljene u toku radnog vremena, biće uručene prvog narednog radnog dana.”

U skladu sa zahtevima tržišta u poslednje vreme subota je dobila drugačiji tretman nego ranijih godina i u velikom broju slučajeva tretira se kao radni dan.

Kako bi se otklonila sve češća nedoumica kako na strani pravnika i advokata, tako i stranaka čija su prava dovedena u pitanje zbog različitog i pogrešnog tumačenja i zauzimanja stavova (izjavljivanje reklamacije, prigovora, datum uručenja, dostavljanja…) odlučili smo da se postojeća rešenja, koja se tiču rokova, usaglase i preciziraju kako bi se nesmetano odvijali postupci i dosledno sprovodilo načelo ekonomičnosti i efikasnosti.

Radi otklanjanja svake sumnje subota nije radni dan. Svi klijenti koji su do sada imali ugovorenu ovakvu vrstu dodatne usluge, od 01.06.2019. godine neće moći da je koriste.

Molimo vas za razumevanje, uz uverenje da će na sve primljene zahteve koji pristignu vezano za isporuku subotom, izjavljivanje reklamacije, prigovora, datum uručenja ili dostavljanja biti odgovoreno u najkraćem roku, prvog narednog radnog dana.

Radno vreme za Uskršnje i Prvomajske praznike

Poštovani partneri,

u nastavku je organizacija rada kompanije City Express doo za predstojeće Vaskršnje i Prvomajske praznike:
25.04.2019. godine (četvrtak) – radimo preuzimanja i isporuke,
26.04.2019. godine (petak) – nema preuzimanja i isporuka (neradni dan),
27.04.2019. godine (subota) – radimo samo isporuke. Pošiljke preuzete u četvrtak 25.04. 2019. godine isporučiće se u subotu 27.04.2019. godine,
28.04.2019. godine (nedelja), 29.04.2019. godine (ponedeljak) – nema preuzimanja i isporuka (neradni dani) ,
30.04.2019. godine (utorak) – radimo preuzimanja i isporuke. Pošiljke preuzete u utorak 30.04. 2019. godine isporučiće se u petak 03.05.2019. godine,
01.05.2019. godine (sreda), 02.05.2019. godine (četvrtak) – nema preuzimanja i isporuka (neradni dani),
03.05.2019. godine (petak) – nastavljamo redovno sa preuzimanjima i isporukama.

Vaš City Express

Radno vreme za Dan državnosti

Poštovani korisnici,
u nastavku je organizacija rada City Express-a za predstojeći praznik Sretenje – Dan državnosti Republike Srbije

 • 14.02.2019. godine (četvrtak)
  • radimo preuzimanja i isporuke. Sve preuzete pošiljke isporučiće se u ponedeljak 18.02.2019.godine
 • 15.02.2019. godine (petak)
  • nema preuzimanja i isporuka (neradni dan)
 • 16.02.2019. godine (subota)
  • nema preuzimanja i isporuka (neradni dan)
 • 18.02.2019. godine ( ponedeljak)
  • nastavljamo redovno sa preuzimanjima i isporukama.

Otežana isporuka zbog vremenskih prilika

Poštovani korisnici,

usled vremenskih neprilika, neočišćenih i neprohodnih saobraćajnica u određenim mestima i okolini, isporuka pošiljaka će biti otežana.

Obaveštavamo Vas da distributivni centri Valjevo, Čačak i Bor neće vršiti isporuku pošiljaka danas. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, isporuka pošiljaka se nastavlja u ponedeljak 29.01.2019. godine.

Hvala na razumevanju,
Vaš City Express

Dan primirja u Prvom svetskom ratu – radno vreme

Poštovani korisnici,

U skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, obaveštavamo vas da je 12. novembar 2018. godine (ponedeljak) neradni dan povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

novembra 2018. godine (utorak) – nastavljamo redovno sa preuzimanjima i isporukama.

Obaveštenje o promeni iznosa dodatka za gorivo

Poštovani,

Kompanija City Express doo je nakon detaljne analize cene goriva za prva dva kvartala u 2018. godini, i sagledavanja minimalnih potreba za realizaciju/pružanje primarnih usluga u narednom periodu donela odluku da izvrši korekciju cena svojih usluga i to u skladu sa Zakonom i tačkom 10. Posebnih uslova za obavljanje poštanskih usluga.

Korekcija cena podrazumeva da je došlo do značajnije promene cene goriva na tržištu naftnih derivata, gde je kompanija City Express doo primorana da izvrši promenu visine procenta od vrednosti neto iznosa usluge, koji predstavlja ugovorom definisani dodatak za gorivo (FS).

Ova promena realizovaće se od 16.06.2018. godine, kroz povećanje postojeće vrednosti dodatka za gorivo za 3%.

Nadamo se da ćete imati razumevanja za neophodnost ovakve odluke, koja je doneta isključivo u cilju održanja kvaliteta usluge koju Vam pružamo.

S poštovanjem,

Vaš City Express doo

Radno vreme za Prvomajske praznike

Poštovani korisnici,

organizacija rada kompanije City Express doo za nastupajuće prvomajske praznike je sledeća:

 • 01.05.2018. godine (utorak) i 02.05.2018. godine (sreda) – nema preuzimanja i isporuka (neradni dani).
 • Pošiljke preuzete u ponedeljak, 30.04. 2018. godine isporučiće se (redovno) u četvrtak, 03.05.2018. godine.

Srdačan pozdrav,
Vaš City Express doo

Humanitarna akcija

Poštovani,

Kompanija City Express doo ima veliku molbu. Potrebna je pomoć za ćerku našeg kolege.

Petra Vještica ima dve godine. Nakon uspostavljene dijagnoze tumora na mozgu, Petra je operisana oktobra 2017. godine, a trenutno je na hemioterapiji. Na žalost, operacijom nije izvučeno 20% tumora koji se uhvatio za moždano stablo takozvano „čvor života“ gde su centri za disanje, rad srca, pritisak odnosno vitalne funkcije.

Nakon hemioterapije planirano je da se Petrino lečenje nastavi u Nemačkoj- centar za terapiju jonskim zračenjem, za šta porodica nema dovoljno novčanih sredstava i ovim putem obraća se humanim ljudima dobre volje kako bi Petri dali šansu za život.

Molimo Vas da podelite ovu informaciju u Vašim krugovima kako bi što pre prikupili sredstva i spasili ovaj mali život.

Unapred zahvalni,

Vaš City Express doo

http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/472/petra-vjestica